Jordärtskocksoppa med smörstekta kantareller

Serverar: 4 portioner

God mustig, krämig soppa.

Ingredienser

  • 300 g franska, stora jordärtskockor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl grädde (välj den fetthalt du vill)
  • 2 dl kantareller och blekgul trumpetsvamp
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk vit tryffelolja
  • Instruktioner

    1. 1. Skala jordärtskockorna väl och skiva tunt. 2. Lägg i kastrull tillsammans med lök, vitlök och buljong. Använd minimalt med fett, koka ca 20 minuter och mixa med stavmixer. 3. Häll i grädden och koka ihop med salt, peppar och citronsaft.
    2. Grunden blir i regel så bra att minimal kryddning behövs, men den som vill kan öka lyxkänslan med vit tryffelolja. Toppa soppan med den smörstekta svampen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 20 september 2011

    Testade denna idag, föll inte riktigt i smaken. Provar att tillsätta potatis nästa gång för att få en mildare jordärtskocksmak.

    karlsson_sophia 8 januari 2012

    mycket gott, har gjort den flera gånger nu.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben