Smörstekt kalvbräss med kantareller

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Kalvbräss hör till den allra finaste inälvsmaten, med mild smak. Gifter sig väl med skaldjur, men här har jag använt kantareller och råstekt lökpotatis (se separat recept...)

Ingredienser

  • 250 g kalvbräss, färsk eller fryst
  • 100 g färska kantareller
  • Fast potatis
  • Lök
  • Mjöl
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Smör
  • Svartpeppar
  • Små cocktail- eller plommontomater
  • Instruktioner

    1. Koka upp - blanchera - kalvbrässen i saltat vatten i 10 - 15 minuter. Kyl den och rensa bort hinnor och blodkärl. Skär i 1 - 2 cm tjocka skivor.
    2. Panera först i mjöl, sedan vispat ägg och sist ströbröd. Salta och peppra och låt vila.
    3. Anrätta potatisen enligt mitt recept på råstekt potatis med lök.
    4. Borsta och dela kantarellerna i fyra delar, skär av några mm på foten och lägg i torr het panna. Svetta dem så att vattnet går ur, och tillsätt sedan någon msk smör som får sugas upp helt. Peppra med svartpeppar, salta lätt.
    5. Bryn brässbitarna i het panna i smör så att de får en frasig yta.
    6. Lägg upp allt på varm tallrik. Dekorera med tomaterna, som också kan delas, paneras och stekas om man så vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben