Smörstekta äpplen med kanelglass

Serverar: 4 portioner

En dessert som männen brukar bli tokiga av. Det är något med brytningen kallt och varmt. Kanel och äpple....

Ingredienser

  • 6 st äpple
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • Kanelglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2 msk kanel , malen
  • Instruktioner

    1. Kanelglass: Vispa grädden. Rör äggulor, socker och kanel. Låt glass-smeten frysa ca 3 timmar (eller över natten) Tag fram en stund innan serveringen.
    2. Stekta äpplen: Strax innan serveringen skalar du äpplena, kärna ur dem och klyfta dem. Smält smöret i en traktörpanna. Tillsätt socker. Lägg i äppelklyftornaoch låt dom sjuda på svag värme tills de mjuknar.
    3. Servera de varma äpplena med kanelglassen. Du kan pudra över lite kanel som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    blohjort 13 oktober 2011

    mycket god glass skall göra om den igen på lördag, skall då prova äpplena till.

    Cindroses 25 augusti 2014

    Glassen var riktigt läcker! Ska göra den igen nästa gång jag bakar äppelpaj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben