En dessert som männen brukar bli tokiga av.
Det är något med brytningen kallt och varmt. Kanel och äpple....
Ingredienser
6 st äpple
75 g smör
1 dl strösocker
Kanelglass
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
4 msk florsocker
2 msk kanel , malen
Instruktioner
Kanelglass:
Vispa grädden. Rör äggulor, socker och kanel. Låt glass-smeten frysa ca 3 timmar (eller över natten)
Tag fram en stund innan serveringen.
Stekta äpplen:
Strax innan serveringen skalar du äpplena, kärna ur dem och klyfta dem.
Smält smöret i en traktörpanna.
Tillsätt socker. Lägg i äppelklyftornaoch låt dom sjuda på svag värme tills de mjuknar.
Servera de varma äpplena med kanelglassen.
Du kan pudra över lite kanel som garnering.
mycket god glass skall göra om den igen på lördag, skall då prova äpplena till.
Glassen var riktigt läcker! Ska göra den igen nästa gång jag bakar äppelpaj.