Knäckflarn med choklad

Serverar: 32 portioner

Knäckflarn passar både till kakfat och att garnera desserter med. Varvade med jordgubbar och grädde blir de en helt egen dessert.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 msk sirap
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 200 grader.
    2. Värm och smält smör med sirap. Gärna i mikro. Rör om ofta. Blanda ner mjölk, socker, vetemjöl och havregryn. Klicka ut en matsked i två rader à fyra kakor på bakplåtspapper.
    3. Grädda i cirka 10 minuter eller tills de fått färg. Ta loss kakorna med en stekspade medan de är varma och lägg att stelna. Vill du ha den runda lägger du dem omlott över något runt som exempelvis en kavel. Fortsätt tills degen är slut.
    4. Bryt choklad i bitar och smält i mikro eller en kastrull. Doppa och pensla halva flarnen med choklad. Lägg upp på bakplåtspapper och låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben