Knäckig äppelkaka med vit choklad

Serverar: 4 portioner

Förföriskt god

Ingredienser

  • 2-4 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g vit choklad (hackad )
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena, skiva dem och blanda runt i en skål med kanel och strösocker. Låt det stå och marinera medan du gör smeten till kakan.
    2. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjölet med bakpulvret i en bunke. Rör sedan snabbt ihop med smör, ägg och vaniljsocker. Rör sist ner den hackade chokladen.
    3. Smörj en ugnsfast form och ströa den med ströbröd. Häll i smeten och lägg i äpplena. Grädda ca 45 minuter i 175 graders varm ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben