Knäckig äppelpaj

Serverar: 8 portioner

Knäckig äppelpaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 msk socker
  • Toscasmet
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Nagga med gaffel. Låt vila kallt ca 30 min. Förgrädda pajskalet 10 min.
    2. Skala och skär äpplena i tunna skivor.Lägg dessa och citronskalet i pajskalet. Blanda potatismjöl och socker och strö över äpplena. Grovhacka nötterna och lägg dem tillsammans med övrigingredienser i en kastrull. Koka upp. Bred smeten över äpplena.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Servera med grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben