Knäckig mandelpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Knäckigt gott och sött

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk iskallt vatten
  • Mandelfyllning
  • 200 g sötmandel
  • 1 dl socker
  • 3 msk ljus sirap
  • 4 msk smör
  • 2 tsk vetenjöl
  • Instruktioner

    1. Hacka samman alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Klä en rund pajform med degen,jämn till kanterna och nagga botten. Klä kanterna med aluminiumfolie. Förgrädda i 8 minuter i 200 grader. Ta bort folien. Skålla och skala mandeln. Sprid ut i pajskalet i ett lager.
    2. Blanda socker,sirap,smör och vetemjöl i en kastrull. Låt blandningen långsamt koka upp under ständig omrörning. Sjud tills smeten tjocknar. Ringla den över mandeln i pajskalet.
    3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna. Man kan göra pajen 1-2 dagar i förväg och förvara övertäckt i rumstemperatur.
    4. Servera med en klick grädde och färska bär

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben