Knäckig plommonpaj

Serverar: 6-8 portioner

Jättegod paj att bjuda på efter en lättare måltid.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 5 plommon
  • 5 äggulor
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform 22-24 cm i diam. Låt vila kallt 30 min.
    2. Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Lägg dem i pajskalet.
    3. Blanda äggulor grädde och socker.
    4. Häll blandningen över plommonen.
    5. Grädda ca 30 min.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (2)

    gorandan 1 augusti 2011

    Väldigt god paj. Rekommenderas!

    bjboman 13 september 2014

    Min sambo bakar just nu denna pajen, men vi funderar på HUR DET KAN KOMMA SIG ATT DEN HAR "GÅTT IGENOM" den hårda granskningen som brukar vara? DET STÅR JU INTE HUR MÅNGA GRADER DET SKA VARA Å UGNEN? Vi har inte smakat den för den är inte klar än.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben