Plommonpaj

Serverar: 10-12 portioner

Med mandelmassa i fyllningen. Går att variera med t.ex persikor eller nektariner.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 4-5 plommon
  • Instruktioner

    1. Smält smör och socker i en kastrull på svag värme. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Häll degen i en pajform och tryck ut den medan den fortfarande är ljummen.
    2. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och vaniljsocker pösigt. Häll smeten i pajskalet.
    3. Halvera och kärna ur plommonen och fördela i pajen med den kupade sidan neråt.
    4. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter på nedersta falsen.
    5. Tips: God att servera med vaniljgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    tulipan 27 augusti 2009

    Suuupergod paj. Gjorde den idag på gula och blåa plommon och jag måste säga att det var nog en av dom godaste pajerna jag ätit. Klart en tio poängare.. visst ja.. går bara till 5 :) Men en enormt STOR 5:a får det då bli *hehe* Tusen tack för receptet. Lär göras många gånger här i höst :)

    1949 14 mars 2010

    tack for receptet. Vi hade en tysk kväll i går med denna paj att avsluta vår härliga måltid. vi kommer att laga den flera gånger. Jag vill ge 5 stjärnor till denna fantastiska Plommon paj.Hälsningar Mimmi Chester-le street England

    aandreea_ 24 augusti 2013

    Jättegod plommonpaj! Bifogar ett foto. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben