Med mandelmassa i fyllningen. Går att variera med t.ex persikor eller nektariner.
Ingredienser
Mördeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
300 g mandelmassa
3 ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
4-5 plommon
Instruktioner
Smält smör och socker i en kastrull på svag värme. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Häll degen i en pajform och tryck ut den medan den fortfarande är ljummen.
Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och vaniljsocker pösigt. Häll smeten i pajskalet.
Halvera och kärna ur plommonen och fördela i pajen med den kupade sidan neråt.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter på nedersta falsen.
Suuupergod paj. Gjorde den idag på gula och blåa plommon och jag måste säga att det var nog en av dom godaste pajerna jag ätit. Klart en tio poängare.. visst ja.. går bara till 5 :) Men en enormt STOR 5:a får det då bli *hehe* Tusen tack för receptet. Lär göras många gånger här i höst :)
194914 mars 2010
tack for receptet. Vi hade en tysk kväll i går med denna paj att avsluta vår härliga måltid. vi kommer att laga den flera gånger. Jag vill ge 5 stjärnor till denna fantastiska Plommon paj.Hälsningar Mimmi Chester-le street England
Suuupergod paj. Gjorde den idag på gula och blåa plommon och jag måste säga att det var nog en av dom godaste pajerna jag ätit. Klart en tio poängare.. visst ja.. går bara till 5 :) Men en enormt STOR 5:a får det då bli *hehe* Tusen tack för receptet. Lär göras många gånger här i höst :)
tack for receptet. Vi hade en tysk kväll i går med denna paj att avsluta vår härliga måltid. vi kommer att laga den flera gånger. Jag vill ge 5 stjärnor till denna fantastiska Plommon paj.Hälsningar Mimmi Chester-le street England
Jättegod plommonpaj! Bifogar ett foto. :)