Plommonpaj

Serverar: 4 portioner

En god plommonpaj som serveras ljummen till vaniljsås, grädde eller glass

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Ca 20 mogna urkärnade plommon
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Blanda mjöl, vaniljsocker och kylskåpskallt smör i mixer och tillsätt vatten.
    3. Stanna mixern så fort degen formas till en boll.
    4. Lägg de urkärnade plommonen i en smord pajform.
    5. Strö över socker.
    6. Smula över degen, platta till en aning.
    7. Grädda ca 25 minuter till pajskalet blir ljusbrunt och plommonen börjar bubbla.
    8. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.
    9. Njut av en god plommonpaj!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hanna_s 13 september 2009

    Jättegod paj! Uppskattades av hela fikasällskapet. Hade på lite flagad mandel, funkade toppenbra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben