En god plommonpaj som serveras ljummen till vaniljsås, grädde eller glass
Ingredienser
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 msk kallt vatten
Ca 20 mogna urkärnade plommon
1 dl socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Blanda mjöl, vaniljsocker och kylskåpskallt smör i mixer och tillsätt vatten.
- Stanna mixern så fort degen formas till en boll.
- Lägg de urkärnade plommonen i en smord pajform.
- Strö över socker.
- Smula över degen, platta till en aning.
- Grädda ca 25 minuter till pajskalet blir ljusbrunt och plommonen börjar bubbla.
- Servera med vaniljsås, grädde eller glass.
- Njut av en god plommonpaj!!!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegod paj! Uppskattades av hela fikasällskapet. Hade på lite flagad mandel, funkade toppenbra.