Plommonpaj

Serverar: 8 portioner

Så underbart fyllig med crème fraiche!

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning
  • 6-8 plommon
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2-3 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda degen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda den i 225° i 10 minuter.
    2. Sänk ugnsvärmen till 175°. Dela plommonen och ta bort kärnan. Skär frukten i tunna klyftor. Vispa resten av ingredienserna till fyllningen till en slät sås. Lägg plommonen i pajformen, slå över smeten. Täck formen med aluminiumfolie och grädda pajen i 35 minuter, ta av foliet och grädda ytterligare 10 minuter.
    3. Servera pajen ljummen med vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben