Plommonpaj med valnötter

Ingredienser

  • 500 g plommon , delade , urkärnade och grovt hackade
  • 125 g hackade valnötskärnor
  • 250 g pajdeg
  • 125 g farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • rivet skal av 1/2 citron och 1/2 apelsin
  • 50 g smör
  • uppvispat ägg att pensla med
  • Instruktioner

    Kavla ut två tredjedelar av pajdegen och klä en pajform med den.Låt den vila i kylskåpet i 30 minuter. Ställ in en bakplåt i ugnen och värm den till 175 grader. Blanda plommonen, sockret, valnötskärnor, kanelen och det rivna skalet från citrusfrukterna.Häll över smöret. Kavla ut resten av degen till ett lock,lägg över det, nyp ihop kanterna och gör ett hål i mitten. Pensla med det uppvispade ägget. Grädda i 45 minuter. Servera varm med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    w-lind 10 september 2008

    Vad ska man göra med den varma plåten?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben