Plommonpaj

Serverar: 4 portioner

Den här pajen blev jag bjuden på idag. Den var jättegod!!

Ingredienser

  • 1 st förgräddad pajbotten
  • 0,5 kg plommon
  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 st citron
  • 1 dl vispgrädde
  • Farinsocker eller råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Riv citronen på ett rivjärn. Vispa ihop mandelmassa och äggen. Tillsätt mjöl och citronskalet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Slå smeten i pajbotten.
    2. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem på smeten med skalsidan upp så att det täcker formen. Strö över farinsocker eller råsocker.
    3. Grädda i varm ugn c:a 20 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben