Päron ger frisk smak till en efterrätt. Under ett täcke av härlig seg knäckglasyr med smak av choklad, knapriga nötter och mandel, blir de en ljuvlig upplevelse.
Ingredienser
1 tsk smör
4 fasta päron
Knäckglasyr
50 g smör eller margarin
3/4 dl grädde
½ dl socker
½ dl hackade nötter
1 dl mandelspån
1 tsk kakao
Instruktioner
- Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.
- Smörj ett ugnsfast fat. Skala päronen och ställ dem i fatet.
- Smält matfettet till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop ca 8-10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg.
- Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta kastrullen från värmen.
- Fördela knäckglasyren över päronen. Grädda dem i ugnen, 225 grader ca 10 minuter eller tills päronen känns mjuka.
Liknande recept
Kommentarer (0)