Knäckpäron i choklad

Serverar: 4 portioner

Päron ger frisk smak till en efterrätt. Under ett täcke av härlig seg knäckglasyr med smak av choklad, knapriga nötter och mandel, blir de en ljuvlig upplevelse.

Ingredienser

  • 1 tsk smör
  • 4 fasta päron
  • Knäckglasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 3/4 dl grädde
  • ½ dl socker
  • ½ dl hackade nötter
  • 1 dl mandelspån
  • 1 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.
    2. Smörj ett ugnsfast fat. Skala päronen och ställ dem i fatet.
    3. Smält matfettet till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop ca 8-10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg.
    4. Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta kastrullen från värmen.
    5. Fördela knäckglasyren över päronen. Grädda dem i ugnen, 225 grader ca 10 minuter eller tills päronen känns mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben