Päron ger frisk smak åt en efterrätt. Under ett täcke av härligt seg knäckglasyr med smak av choklad, knapriga nötter och mandel blir de en ljuvlig upplevelse.
Ingredienser
1 tsk smör eller margarin
4 fasta päron
Knäckglasyr
50 g smör eller margarin
3/4 dl grädde
1/2 dl socker
1/2 dl hackade nötter
1 dl mandelspån
1 tsk kakao
Instruktioner
- Smörj ett ugnsfast fat. Skala päronen och ställ dem i fatet.
- Smält matfettet till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop 8 - 10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg. Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta kastrullen från värmen.
- Fördela knäckglasyren över päronen och grädda dem i 225° ca 10 minuter eller tills frukten känns mjuk.
- Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack Bella för denna goda efterrätt!! Gjorde den igår till fredagsmyset och det blev succé!