Knäckpäron i choklad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Päron ger frisk smak åt en efterrätt. Under ett täcke av härligt seg knäckglasyr med smak av choklad, knapriga nötter och mandel blir de en ljuvlig upplevelse.

Ingredienser

  • 1 tsk smör eller margarin
  • 4 fasta päron
  • Knäckglasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 3/4 dl grädde
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl hackade nötter
  • 1 dl mandelspån
  • 1 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Smörj ett ugnsfast fat. Skala päronen och ställ dem i fatet.
    2. Smält matfettet till glasyren. Tillsätt grädde och socker och låt koka ihop 8 - 10 minuter under ständig omrörning, tills blandningen blir seg. Tillsätt nötter, mandelspån och kakao och rör om. Ta kastrullen från värmen.
    3. Fördela knäckglasyren över päronen och grädda dem i 225° ca 10 minuter eller tills frukten känns mjuk.
    4. Servera med gräddmjölk eller en klick vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 13 december 2008

    Tack Bella för denna goda efterrätt!! Gjorde den igår till fredagsmyset och det blev succé!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben