Serverar: 8-10 portioner
En söt syndigt god paj som avnjuts i små mängder tillsammans med osötad vispad grädde som perfekt balanserar det söta.
1. Hacka ihop, mjöl, smör, socker och äggula och arbeta ihop till en deg. 2. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt i ca 10 minuter. 3. Sätt ugnen på 150o grader. Nagga pajskalet och förgrädda i ca 10 min. 4. VIspa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 6. Hacka dajmen och strö över den. Låt kallna. Servera pajen kall med vispad grädde.
Detta är ett recept jag har gjort många gånger och folk äter så de skäms! Jag brukar servera den med matlagningsyoughurt och i mitt recept ingånr endast 1 dubbeldaim.
Den var jätte god men hurmycket menar du med 1½ farinsocker? :S