Knäckpaj

Serverar: 8-10 portioner

En söt syndigt god paj som avnjuts i små mängder tillsammans med osötad vispad grädde som perfekt balanserar det söta.

Ingredienser

  • PAJDEG
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • FYLLNING
  • 2 ägg
  • 1 1/2 farinsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 gram smält smör
  • 2 dubbeldajm (56 gram)
  • 2 dl matlagningsyoghurt till servering
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop, mjöl, smör, socker och äggula och arbeta ihop till en deg. 2. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt i ca 10 minuter. 3. Sätt ugnen på 150o grader. Nagga pajskalet och förgrädda i ca 10 min. 4. VIspa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. 6. Hacka dajmen och strö över den. Låt kallna. Servera pajen kall med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kiwo73 11 november 2009

    Detta är ett recept jag har gjort många gånger och folk äter så de skäms! Jag brukar servera den med matlagningsyoughurt och i mitt recept ingånr endast 1 dubbeldaim.

    bakdrottingen94 14 oktober 2010

    Den var jätte god men hurmycket menar du med 1½ farinsocker? :S

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben