Körsbärschutney

Har inte testat ännu!

Ingredienser

  • 1 msk ren ättika, 24 %
  • 2 msk vatten
  • 3 dl vit sirap
  • 0,5 tsk hel koriander
  • 2 bitar muskotblomma
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1,5 liter surkörsbär eller skuggmoreller
  • 2 schalottenlökar
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättika, vatten, sirap, koriander, muskotblomma och ingefära i en gryta.
    2. Kärna ur körsbären. Skala och hacka schalottenlöken. Häll körsbär och lök i grytan. Koka sakta till simmig konsistens, 25-30 minuter.
    3. Ös upp chutneyn i rena glasburkar. Sätt på lock. Förvara svalt. Chutneyn är färdig efter cirka 1 vecka.
    4. Rör ut chutneyn med majonnäs och bjud den till stekt eller grillad fisk och kött. Bjud den som den är till stekt korv och hamburgare.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    brii 31 juli 2009

    ciao! har prövat din körsbärschutney. den är jättegod. tack för receptet! brii

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben