Prästost med körsbärschutney

Serverar: 8 portioner

Körsbärschutney med kryddsmak passar bra ihop med ostens salta smak och mjuka konsistens.

Ingredienser

  • 160 g lagrad prästost eller grevéost
  • 250 g frysta urkärnade körsbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • Instruktioner

    Blanda socker, vin, vinäger, kryddpeppar och nejlikor i en kastrull. Rör om och låt blandningen koka 5 min. Tillsätt bären och koka ytterligare 5-8 min. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt svalna. Skiva upp osten. Servera gärna ett hårt bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben