Snart är det dags för kräftskiva!
Små frasiga pajer med smörstekta kantareller och mumsig fyllning är perfekt om man vill ha något som mättar till kräftorna.
Ingredienser
200 g kantareller eller annan svamp
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk hackad persilja
1 stort ark filodeg
Äggstanning
1 ägg
1 dl mellanmjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl riven prästost (17%)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Rensa svampen. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör. Salta och peppra. Vänd ner persilja.
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Dela arket i 4 delar. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp.
Lägg i svamp och lök. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Häll äggstanningen i formarna, strö över ost och baka mitt i ugnen 15–20 min, tills degen känns frasig och äggstanningen har stelnat.