Minipajer med kantareller och prästost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snart är det dags för kräftskiva! Små frasiga pajer med smörstekta kantareller och mumsig fyllning är perfekt om man vill ha något som mättar till kräftorna.

Ingredienser

  • 200 g kantareller eller annan svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 stort ark filodeg
  • Äggstanning
  • 1 ägg
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl riven prästost (17%)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Rensa svampen. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör. Salta och peppra. Vänd ner persilja.
    3. Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Dela arket i 4 delar. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp.
    4. Lägg i svamp och lök. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Häll äggstanningen i formarna, strö över ost och baka mitt i ugnen 15–20 min, tills degen känns frasig och äggstanningen har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben