Kött och linscurry

Serverar: 4 portioner

Goda smaker i en gryta

Ingredienser

  • 400 g benfri fläskkött av bog eller skinka
  • 1 stor lök
  • ( 2 vitlöksklyftor )
  • 2-3 msk olja eller margarin
  • 1 krm ingefära
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 dl röda linser
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl naturell yoghurt
  • ca 1½ tsk salt
  • 4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ganska små tärningar. Skala och hacka lök och ev vitlök. Hetta upp fettet i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg över i en gryta. Tillsätt lök, ev vitlök, ingefära, gurkmeja, chilipulver och garam masala.
    2. Blanda linserna i grytan och rör i tomatpuré och yoghurt. Salta och spä på med vatten. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 20 min. Smaka av. Servera med kokt ris och en sallad eller någon kokt grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben