Köttbullar à la Italiana

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Annat än vanliga köttbullar! För alla som inte vill ha brunsås eller sylt till köttbullar. Här är ett recept på saftiga köttbullar i sås.

Ingredienser

  • Köttbullarna
  • ½ dl ströbröd (ett tips e att spara hårt bröd o riva själv)
  • 0,2 kilo köttfärs (0,1 kilo/pers)
  • 1 Salsiccia (valfritt)
  • ¾ -1 dl mjölk
  • ¾ tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ -1 ägg
  • Persilja, basilico eller salvia
  • Såsen
  • Passerade tomater (nästan en liter)
  • Vatten
  • Salt
  • Persilja, salvia eller basilico
  • Instruktioner

    1. Häll ströbrödet och mjölken i en skål, låt stå ngn minut så att ströbrödet suger upp all mjölk. Blanda köttfärsen med salsiccian i en annan skål. Blanda i ägget, salt o vitpeppar o ströbrödsblandningen. Använd händerna för att blanda. Blanda till sist persilja eller basilico eller salvia enligt egen smak.
    2. Sätt på plattan på sexan o häll de passerade tomaterna i en stekpanna o sätt på plattan. Häll i vatten tillsammans med tomaterna (ca 1/3 av hela såsen) såsen skall vara ca 1,5 cm djupt i stekpannan. Blanda i saltet o samma ört som innan.
    3. Rulla köttblandningen till större köttbullar, ca 3 cm i diametern.
    4. Strax innan såsen kokar men puffrar lite lätt, sätt ner plattan på trean o lägg i köttbullarna. Låt puttra lite lätt utan att det kokar i ca en timme. Vänd köttbullarna då och då.
    5. Utmärkt att servera med kokta potatisar skurna i skivor med lite salt o en gutta olivolja på.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben