Köttbullar à la Michelle

Serverar: 3 portioner

Fyllda pannbiffar på franskt sätt, skulle man också kunna säga.

Ingredienser

  • Till färsen
  • 5 hg blandfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1½ tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • Fyllning
  • 50 g hackade valnötter
  • 50 g getost
  • 2-3 msk finhackad persilja
  • Sås
  • 10 g torkade trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ dl torr sherry
  • 2-3 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Smula sönder trattkantarellerna i en mortel. Blötlägg i en knapp deciliter vatten. Krossa kaprisen i morteln. Riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till färsen och rör om ordentligt.
    2. Finhacka persiljan och valnötterna. Forma färsen till ganska tunna biffar lägg en skiva getost och en msk valnötter och persilja på mitten och täck med en tunn biff till. Stek i måttligt het panna så biffarna blir genomstekta utan att bli brända.
    3. Smält smöret i en annan panna och stek den finhackade löken en stund. Tillsätt de uppblötta trattisarna och mjölet. Rör om ordentligt. Häll i sherryn och vattnet. rör om medan det kokar upp och tjocknar. Ta av värmen. Tillsätt salt, peppar, soja och socker och det som blev över av valnöt/persilje-blandningen. Rör om så det blandas väl och blir jämnt i färgen.
    4. Servera med stekt eller kokt potatis. Ät gärna ärter eller morötter till, det passar bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben