Enkelt sätt att piffa upp färdiga köttbullar på. Och grönsaker får man då med på köpet, nyttiga sådana. Rotsaker är som bäst och billigast på hösten.
Ingredienser
½ litet vitkålshuvud, ca 300 g
Smör
4 morötter
2-3 dl buljong
10 kryddpepparkorn
Salt
1 påse djupfrysta köttbullar, ca 450 g
Persilja
Instruktioner
- Skär vitkålen i små bitar. Bryn dem i smör i en gryta. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem i grytan. Späd med buljongen. Krydda. Koka ca 10 minuter.
- Blanda ner köttbullarna. Koka ytterligare 5 minuter. Strö över klippt persilja.
- Servera med potatis, ris eller pasta. Och gärna lite god tzatziki.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vore trevligt att de finns bild. Då har man en bild på ungefär hur de ska se ut.