Köttbullsgryta

Serverar: 4 portioner

Enkelt sätt att piffa upp färdiga köttbullar på. Och grönsaker får man då med på köpet, nyttiga sådana. Rotsaker är som bäst och billigast på hösten.

Ingredienser

  • ½ litet vitkålshuvud, ca 300 g
  • Smör
  • 4 morötter
  • 2-3 dl buljong
  • 10 kryddpepparkorn
  • Salt
  • 1 påse djupfrysta köttbullar, ca 450 g
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär vitkålen i små bitar. Bryn dem i smör i en gryta. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem i grytan. Späd med buljongen. Krydda. Koka ca 10 minuter.
    2. Blanda ner köttbullarna. Koka ytterligare 5 minuter. Strö över klippt persilja.
    3. Servera med potatis, ris eller pasta. Och gärna lite god tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pingu_82 13 december 2009

    Vore trevligt att de finns bild. Då har man en bild på ungefär hur de ska se ut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben