Köttbullsgryta

Serverar: 4 portioner

Här har du hela middagen i en och samma gryta. Snabbt och enkelt. Köttbullarna kan varieras med korv.

Ingredienser

  • 4 potatisar, skalade och skivade
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 krm timjan
  • ca 250 g frysta haricots verts
  • 1½ dl buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 400-500 g frysta köttbullar
  • 1 liten burk majskorn
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisen i en gjutjärnsgryta och fräs dem lite. Krydda med salt och peppar, timjan och vitlök. Täck med bönor och slå på tomatpurè utrörd i buljong. Lägg på lock och låt sjuda tills potatisen är nästan färdig.
    2. Lägg i köttbullar och majs. Fortsätt sjuda tills köttbullarna är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben