Köttbullsgryta

Serverar: 4 portioner

Jag älskar grytor mustiga och goda.

Ingredienser

  • 600 g frysta köttbullar utan sås
  • 1 stånd fänkål
  • 1 slanggurka
  • 1 grön paprika
  • 10 smålökar
  • 1 buljongstärning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • Matfett att bryna i
  • Instruktioner

    1. Skala löken och gurkan. Strimla sen gurkan i stavar och tärna paprikan. Fänkålen putsas och skärs i bitar.
    2. Lägg lite matfett i en gryta och tillsätt alla grönsakerna som får brynas lätt. Krydda med timjan och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt alltsammans småputtra, tills löken är mjuk.
    3. Tillsätt de frysta köttbullarna när grönsakerna börjar mjukna och slå på grädden. Låt alltsammans småkoka, tills köttbullarna är varma och grönsakerna helt mjuka. Smaka av med salt och peppar, strö persilja över den färdiga grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben