Köttfärs Bombay med jordnötter

Serverar: 4 portioner

Med kryddan garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien en vardagskväll. Servera gärna skivad, banan, kokosflingor och tärnad gurka till. Det blir roligt för var och en att få plocka på sig det den vill ha.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • Smör- & rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl crème fraiche med paprika och chili
  • 1 dl russin
  • 1 dl torrostade jordnötter
  • Till servering
  • Banan
  • Kokosflingor
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör- & rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock i cirka 10 minuter. Blanda i russin och jordnötter.
    2. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2

    Kommentarer (1)

    solkatten83 20 juli 2008

    Här kommer en bild på denna mycket goda och lättlagade rätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben