Köttfärs Bombay med jordnötter
Med kryddan garam masala kan du lätt göra en smakresa till Indien en vardagskväll. Servera gärna skivad, banan, kokosflingor och tärnad gurka till. Det blir roligt för var och en att få plocka på sig det den vill ha.
Ingredienser
400 g nötfärs
1 gul lök
Smör- & rapsolja
2 tsk garam masala
1 tsk salt
1 burk krossade tomater, 400 g
2 dl crème fraiche med paprika och chili
1 dl russin
1 dl torrostade jordnötter
Till servering
Banan
Kokosflingor
Gurka
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Stek lök och köttfärs i smör- & rapsolja i en stekpanna. Låt garam masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt, krossade tomater och crème fraiche. Låt koka under lock i cirka 10 minuter. Blanda i russin och jordnötter.
- Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Här kommer en bild på denna mycket goda och lättlagade rätt!