Köttfärs med kardemumma och senap

Serverar: 4 portioner

Det är faktiskt gott med kardemumma till köttfärs

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 morötter (150 g), grovrivna
  • 200 g vitkål, i strimlor (ca 5 dl)
  • 300 g nötfärs (10 %)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen kardemumma
  • 1-2 msk senap
  • 1 msk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1½ dl vatten
  • Tillbehör
  • 4 portioner ris, kokt
  • 1 paprika, i strimlor
  • Örtgrönt
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i fettet i en stor stekpanna. Lägg i lök, vitlök och morötter och fräs ett par minuter. Blanda ner vitkål, kryddor, senap, soja, buljongtärning och vatten. Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter. Späd med mera vatten om det blir för torrt.
    2. Servera med ris, paprika och kokosflingor och garnera med örtgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben