Köttfärs och potatissoppa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket matig!

Ingredienser

  • 1 pkt köttfärs ca 400g
  • 1 grön paprika
  • 1 stor gul lök
  • Vitlök efter smak
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 msk currypulver
  • 1 buljongtärning
  • 4 potatisar
  • Vatten
  • Instruktioner

    Riv på rivjärnets grova sida löken, chilin och paprikan, på finsidan river du vitlöksklyftorna. Bryn köttfärs och currypulver, ha i det rivna och låt det fräsa med ett tag innan du slår allt i en stor kastrull. Slå på vatten så det täcker och lägg i buljongtärning och tomatpureé. Smaka av med salt och peppar och låt sedan koka i ca 10 min. Skala och tärna potatisen i 1cm kuber, blanda i och låt koka tills potatisen är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben