En god soppa som görs på ca 30-40 min, nyttig och enkel!
Ingredienser
8-10 potatisar (beroende på storlek)
2 morötter
1 rödlök
Olivolja
200 g köttfärs
6 dl vatten
Mjölk
1 köttbuljongtärning
Ketchup
Kajennpeppar
Paprikapulver
Oregano
Svartpeppar
Instruktioner
Hacka löken i stora bitar. Skala och skär potatisen och morötterna i tärningar. Bryn köttfärsen i en stor kastrull och salta lite. Lägg i löken och senare resten av rotfrukterna. Häll i vattnet och låt det koka upp. Lägg i buljongen och rör om. Låt koka på svag värme i ca 20 min, rör om då och då. Krydda efter smak, servera med bröd! :)
KRYDDTIPS:
Man kan krydda med mycket paprikapulver, det blir inte starkt, var däremot lite vaksam mot kajennpepparn och svartpepparn, det blir starkare ju längre soppan är varm. Om man vill kan man lägga i lite socker som smakhöjare. Smula gärna oreganon, detta ger mycket mera smak!