Köttfärskebab med hemmagjord Kebabkrydda

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.

Ingredienser

  • Hemmagjord kebabkrydda
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 msk chilipeppar
  • 1 msk oregano
  • 0,5 msk vitlökspulver
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 msk gurkmeja
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • Vitlökssås
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 msk matolja
  • Tomatsalsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 msk matolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • Kebabbiffar
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk (drygt) hemmagjord kebabkrydda
  • 1 tsk salt
  • Matolja till stekning
  • Övriga ingredienser
  • 4 st pitabröd
  • Isbergssallad, strimlad
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen med gradantal enligt anvisning på pitabrödsförpackningen.
    2. Blanda samman alla kryddor till kryddblandningen i en mortel och mortla dem tills det blir en finmald krydda. Förvara i en tätslutande burk (så har du färdig krydda till nästa gång).
    3. Pressa i vitlöksklyftan i yoghurten, tillsätt salt och olja och blanda.
    4. Halvera körsbärstomaterna. Blanda med oljan, balsamvinägern och saltet.
    5. Strimla salladen.
    6. Blanda färsen med ägg, kebabkrydda och salt. Forma till åtta avlånga biffar. Stek dem i oljan runt om i grillpanna (eller grilla) tills de är genomstekta (ca 5 min).
    7. Sätt pitabröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
    8. Servera biffarna med pitabröd, tomatsalsa, vitlökssås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben