Köttfärspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och går snabbt att göra. Kaloribomb men väldigt god. Receptet är taget från Arla men jag har lagt till några ingredienser för att göra rätten godare.

Ingredienser

  • 250 gram pennepasta
  • 400 gram nötfärs
  • 1 brk (400-600 gram) färdig tomatsås extra vitlök
  • 1 purjolök
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Santa Maria chili explosion
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl Kelda sås simple cheese
  • ½ dl riven ost
  • ½ dl smör/margarin/rapsolja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och sätt ugnen på 250 grader.
    2. Hacka purjolöken i små bitar och fräs på medelhögvärme i en smord stekpanna.
    3. Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är genomstekt.
    4. Häll i den färdiga tomatsåsen och tomatpurén.
    5. Blanda i alla kryddorna, sockret och pressa i vitlöken.
    6. Rör ihop alla ingredienser och låt småputtra på låg värme 3 minuter.
    7. Varva pastan med köttfärssåsen i en smord ugnssäker form.
    8. Ringla över ostsåsen.
    9. Strö på den rivna osten.
    10. Gratinera i ugnen ca 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gamelsmurf 12 april 2011

    Super gott, blev inget kvar till matlådan :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben