Gratinerad köttfärspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik.

Ingredienser

  • 8 dl Rörpasta
  • 400 gr Köttfärs
  • 1 st Lök t.ex. purjolök
  • 400 g Tomater (krossade)
  • Gratängost
  • Matfett till stekning
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
    2. Skala och finhacka/skiva lök. Sätt ugnen på 250°C.
    3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg. Finfördela med trägaffel e.d. Tillsätt löken och låt steka med färsen.
    4. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    5. Smöra en ugnssäker form. Varva pasta och köttfärsröra i formen. Grovriv ost över. Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annika84 5 augusti 2008

    Jättekäck vardagsrätt, god och lättlagad!! Hade i champinjoner i köttfärsröran också, det va gott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben