Köttfärsrullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Mycket goda köttfärsrullar

Ingredienser

  • 4 hg fläskfärs
  • 10 skivor rökt skinka
  • 1 ägg
  • 1/2 gul lök, riven
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 dl tomatketchup eller chilisås
  • 1 dl grädde
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, lök, salt och vitpeppar.
    2. På varje skiva rökt skinka lägges klickar av köttfärsen. Rulla ihop skivorna med färsen inuti och lägg dem i en smord, eldfast form.
    3. Häll över tomatkechup (chilisås) utrörd med grädden.Lägg på ett par stora klickar smör.
    4. Låt rätten stå i 175-200 grader tills färsen är genomstekt och skinkan blivit guldbrun.Ca 20 minuter.
    5. Ris eller potatis samt en grönsallad, gärna med annanas i, är gott till.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben