Köttfärsrulle

Serverar: 4 portioner

Jättegod köttfärsrätt

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/4 msk potatismjöl
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • Mjukost (kantarell)
  • 50 g rökt skinka
  • hackad persilja
  • 8 skivor bacon
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader Blanda färsen med havregryn, potatismjöl, vatten, salt, peppar och ägg.
    2. Olja in ett bakplåtspapper och bred ut färsen jämt på pappret. ( som när man gör rulltårta ) Bred på kantarellosten. Strimla skinkan och lägg ovanpå osten samt persiljan.
    3. Rulla i hop som en rulltårta med hjälp av bakplåtspappret och lägg i en ugnsfast form. Lägg 8 baconskivor över köttfärsrullen. Stoppa in rullen i ugnen i 50 minuter i 200 grader.
    4. Servera med kokt potatis, grönsaker och kantarellsås.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben