Köttfärsrulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

God köttfärsrulle med grönsaker, där botten är gjord i ugn.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g margarin
  • 2 ½ dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Köttfärsröran
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 4 champinjoner
  • 1 röd paprika
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • Ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Botten: Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper från kastrullens kanter.
    2. Ta kastrullen från värmen och vispa ned ett ägg i taget. Bred ut smeten i bakplåtpappersklädd långpanna. Grädda i 20 min på 200 grader.
    3. Ta ut plåten när tiden är klar och stjälp upp på bakplåtspapper.
    4. Röran: Fräs färs och hackad lök i matfett. Tillsätt hackade champinjoner, paprika, chilisås och vetemjöl utrört i crème fraiche. Låt det koka ihop ca 5 min. Krydda!
    5. Bred färsröran över botten ( vågrätt i en rad). Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite ost över rullen. Gratinera i 10 min på 225 grader.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben