Köttfärsrulltårta

Serverar: 4 portioner

Smaskigt med ädelost å kantareller! Pressad potatis, kantarellsås och färsk inlagd gurka sitter finfint till.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • ½ dl skorpmjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl smulad ädelost
  • 1 burk kantareller, ca 184 g
  • Flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Blanda skorpmjöl, ägg och mjölk och låt svälla ca 10 minuter. Blanda i köttfärsen och krydda.
    2. Skölj en skärbräda med kallt vatten och platta ut köttfärsen på den.
    3. Blanda ingredienserna till fyllningen: lök, riven ost, ädelost och kantareller. Bred fyllningen över köttfärsen. Rulla ihop till en rulltårta med skarven nedåt. Tryck till i ändarna så inte fyllningen läcker ut.
    4. Lägg den i en ugnsform. Ringla över lite flytande margarin. Stek i 200 grader ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 12 juli 2013

    Med några små förändringar blev detta en utmärkt LCHF-rätt. Skorpmjölet ersattes med 1 msk Pofibrer och 1 tsk Fiberhusk, grädde i stället för mjölk och smör i stället för margarin. Jättegott. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben