Smaskigt med ädelost å kantareller!
Pressad potatis, kantarellsås och färsk inlagd gurka sitter finfint till.
Ingredienser
500 g köttfärs
½ dl skorpmjöl
1 dl mjölk
1 ägg
Salt
Peppar
1 liten gul lök, finhackad
1 dl riven ost
1 dl smulad ädelost
1 burk kantareller, ca 184 g
Flytande margarin
Instruktioner
- Blanda skorpmjöl, ägg och mjölk och låt svälla ca 10 minuter. Blanda i köttfärsen och krydda.
- Skölj en skärbräda med kallt vatten och platta ut köttfärsen på den.
- Blanda ingredienserna till fyllningen: lök, riven ost, ädelost och kantareller. Bred fyllningen över köttfärsen. Rulla ihop till en rulltårta med skarven nedåt. Tryck till i ändarna så inte fyllningen läcker ut.
- Lägg den i en ugnsform. Ringla över lite flytande margarin. Stek i 200 grader ca 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Med några små förändringar blev detta en utmärkt LCHF-rätt. Skorpmjölet ersattes med 1 msk Pofibrer och 1 tsk Fiberhusk, grädde i stället för mjölk och smör i stället för margarin. Jättegott. Tack för ett bra recept.