köttfärssås med rökt skinka

Serverar: 4-5 portioner

Har tröttnat på vanlig köttfärssås och gjorde i stället en egen variant som blev riktigt lyckad.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 st röd lök (hackad)
  • 1 röd eller gul paprika (tärnad)
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 100 g rökt skinka (tärnad)
  • 4 st färska tomater (tärnade)
  • 2 dl creme fraiche (senap dragon honung)
  • 2 msk heinz stark chilisås
  • 2 msk heinz ketchup
  • Chili/Lime krydda (Santa Maria)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Tärna paprikan och tomaterna. Bryn färsen och blanda därefter i löken, paprikan, svampen och tomaterna och låt det steka en liten stund. Ta i den rökta skinkan.
    2. Tillsätt vitlöksklyftan, creme fraichen, chilisås och ketchup. Låt det hela puttra 5 minuter.
    3. Krydda med chili/lime och salt efter smak.
    4. Servera med pasta eller ris och en grönsallad.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    haggalen 21 april 2010

    Köttfärsåsen var en nysmakupplevelse. Vi hade macaroner till och det blev som en ny maträtt. Den var väldigt mättsam och god. Jag ändrade på en del saker använde hela burk championer och cream freach med karljohansvamp istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben