Köttsallad med vitlökssås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Frestande att bjuda på och även till en matig picknick

Ingredienser

  • 750 g innanlår
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl hackad purjolök
  • 1 ½ dl bostongurka
  • 200 g majskorn (1 liten burk)
  • 1 st isbergssallad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 1 tsk HP-sås
  • smör till bryning
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör på alla sidor. Flytta över köttbiten till ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen för att steka vidare i 40 minuter. Låt köttet kallna. Skär köttet i strimlor och paprikan i små bitar. Blanda kött, paprika, purjolök, bostongurka och avrunnen majs i en stor skål. Lägg upp köttsalladen på en bädd av finriven isbergssallad.
    2. Sås: Smaksätt crème fraiche med vitlök, senap, HP-sås, lite salt och peppar. Servera såsen till köttsalladen och med goda ostbullar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben