Kokos- och limekaka med vit choklad

Serverar: 35 portioner

En flirt med tropisk sommar är denna långpannekaka med kokos, krämigt chokladtäcke och pigg frukt. Kakan går utmärkt att frysa in – både med eller utan chokladglasyr.

Ingredienser

  • Kaka
  • 100 g smör, smält
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 lime, saft och rivet skal
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Toppping
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g vit choklad
  • Exotiska frukter, ex: ananas, physalis eller kiwi
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner yoghurt, smält smör samt skal och saft från limen. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt över pannan.
    3. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
    4. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad. Rör om tills chokladen smält och låt glasyren svalna något. Bred ut glasyren över kakan och skär den i mindre bitar. Servera med finhackade exotiska frukter, exempelvis ananas, physalis eller kiwi.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben