Kokosäppelpaj

Serverar: 1 portioner

Kombinationen äpple och kokos är jättegod i denna paj.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 - 1 1/2 dl strösocker
  • 4 - 5 äpplen
  • 2 ägg
  • 3 dl kokosflingor
  • ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Nyp ihop smör och mjöl till degen. Arbeta hastigt ihop den med vattnet. Låt den ligga i kylen i en timme. Ta fram en pajform, 25 cm i diameter. Kavla ut degen och klä formen. Tryck till runt kanterna och nagga bottnen. Förgrädda pajen i 200 grader ca 10 minuter. Skala och kärna ur äpplena under tiden. Skär dem i tunna klyftor och lägg klyftorna i pajskalet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kokos och mjöl. Bred ut smeten över äpplena i formen och höj värmen till 225 grader. Grädda tills pajen fått fin färg och äpplena blivit mjuka, 20-25 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben