Lenas kokosäppelpaj

Serverar: 6 portioner

God enkel paj att ha till dessert.

Ingredienser

  • 600-700 g äpplen ( inte alltför hårda)
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Skala , kärna ur och klyfta äpplena . Lägg dem i en smord form. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner detta i smeten. Klicka kokossmeten över äpplena. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen, 25-30 minuter eller tills äpplena är mjuka och kokostäcket fått fin färg.
    2. Serveras med mjukrörd vaniljglass eller vaniljsås

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben