Ljuvligt goda brownies med mörk choklad, kokos och valnötter. Skär kakan i rutor och servera gärna en klick vispad grädde till.
Ingredienser
250 g mörk choklad
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
½ dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
100 g valnötter
Garnering
25 g vit choklad
Valnötter
Servering
Vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i vaniljsocker och ägg. Blanda i den smälta chokladen. Blanda bakpulver, kakao och mjöl och sikta ner i smeten. Tillsätt kokos och valnötter.
- Häll smeten i en form, 20x30 cm med bakplåtspapper. Grädda kakan i 35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Ta ut och låt kallna. Skär kakan i rutor.
- Smält den vita chokladen och lägg en klick på varje kaka. Toppa med en valnöt. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)