Kokosbrownies

Serverar: 24 portioner

Ljuvligt goda brownies med mörk choklad, kokos och valnötter. Skär kakan i rutor och servera gärna en klick vispad grädde till.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 100 g valnötter
  • Garnering
  • 25 g vit choklad
  • Valnötter
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i vaniljsocker och ägg. Blanda i den smälta chokladen. Blanda bakpulver, kakao och mjöl och sikta ner i smeten. Tillsätt kokos och valnötter.
    3. Häll smeten i en form, 20x30 cm med bakplåtspapper. Grädda kakan i 35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Ta ut och låt kallna. Skär kakan i rutor.
    4. Smält den vita chokladen och lägg en klick på varje kaka. Toppa med en valnöt. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben