Kokosbrownie med chokladtopping

Serverar: 24 portioner

Tid: 45 minuter

Den här kakan förenar den goda smaken av kokos och choklad till en riktigt bra efterrätt eller kaka.

Ingredienser

  • Browniebotten
  • 100 g smält smör och avsvalnat
  • 2 ägg
  • 240 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 0,5 dl kakao pulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladsås
  • 1,5 dl grädde
  • 150 g finhackad mjölkchoklad
  • Boutny
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl florsocker
  • 100 g kokos
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 85 g rumstempererat smör
  • 0,5 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Browniebotten: Klä en ugnsform (ca 20*25 cm) med bakplåtspapper, smörj pappret med lite av smöret. Vispa ägg och socker pösigt blanda sedan i det smälta smöret, blanda de torra varorna ordentligt och rör ned dem i äggblandningen.
    2. Slå upp smeten i formen och grädda i 200 graders ugn 8-10 minuter, kontrollera med sticka kakan ska vara lite kladdig i mitten. Kyl ned.
    3. Boutny: Blanda kokos och vatten, låt ”dra” i fem minuter. Rör sedan ihop alla ingredienserna.
    4. Chokladsås: Koka upp grädden och slå över chokladen, rör om till all choklad är smält.
    5. Tryck ut kokostoppingen över den kalla brownien. Sätt in i kylen 15 minuter skär sedan upp i rutor och servera med chokladsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evelina-Ingrid 9 maj 2009

    Ville gora kakan men har ingen vag! Hur mycket ar 240 g strösocker 120 g vetemjöl i dl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben