Fryst jordnötssmörcheesecake

Serverar: 8 portioner

Krämig cheesecake med jordnötssmör och kondenserad mjölk på krispig chokladbotten.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 1/4 dl puffat och rostat ris
  • 125 g mörk choklad
  • Fyllning
  • 250 g cream cheese
  • 2 burkar (á 400 g) kondenserad mjölk
  • 85 g jordnötssmör
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 tub chokladsås
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och smör i tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör försiktigt ner puffat ris. Pressa ut ris- och chokladblandningen i en springform, ca 20 cm i diameter. Låt formen stå i frysen 30 min.
    2. Vispa crem cheesen fluffig med elvisp. Vispa försiktigt i kondenserad mjölk och jordnötssmör till en fluffig smet. Rör ner citronjuice och vaniljsocker. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
    3. Häll fyllningen över den frysta bottnen. Ringla över chokladtopping och låt cheesecaken stå i frysen 4 tim eller tills fyllningen har stelnat. Förvara den i frysen tills den ska serveras. Om något blir över går det bra att frysa in igen.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    Isis28 6 oktober 2011

    Jag älskar Jordnötter =) trodde inte man kunde göra tårta med smöret ..Familjen tackar för receptet /Isis28

    tossan82 14 maj 2012

    Hur mycket smör ska man ha i botten?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben