Kokosfyllda pannkakor

Serverar: 12 portioner

Mmm så gott!

Ingredienser

  • Smet
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 150 g kokosmassa (Odense)
  • 50 g smält smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 2 äggulor
  • Garnering
  • 1 granatäpple eller 12 jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Rör samman ägg, mjöl, mjölk och margarin till en slät smet. Låt den svälla 15 minuter.
    2. Grädda stora, tunna pannkakor. Rör samman kokosmassan med smör, kanel, marmelad och äggulor. Lägg en klick av fyllningen på varje pannkaka. Vik dem dubbla.
    3. Värm varje pannkaka ett ögonblick på båda sidor i het pannkakslagg och vik ytterligare en gång. Kan annars ljummas i mikrougn. Knyt om pannkakorna med en apelsinskalsremsa om så önskas. Lägg på tallrik och garnera med granatäppelkärnor och hackat apelsinskal. Eller servera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben