Kokosmazariner med choklad och aprikossmak

Serverar: 36 portioner

Tid: 1 timme

Smälter i munnen och imponerar på kaffegästerna! Bakas i folieformar. Det går även att halvera satsen, fast när man ändå håller på så är det roligt att det blir flera!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 200 g smör/margarin
  • Fyllning
  • 100 g mjukt smör/margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 50 g hackad (mörk) blockchoklad
  • 4 msk aprikosmarmelad
  • 5 dl riven kokos
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop mördegen och klä folieformarna med degen. Rör det rumsvarma smöret/margarinet med sockret till fyllningen. Tillsätt ägg och hacka chokladen innan den rörs ner tillsammans med marmeladen och kokosen. Rör om och klicka sedan ner i de mördegsklädda folieformarna.
    2. Grädda i 175- 200 grader i 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben