Kokosmuffins med choklad

Serverar: 10 portioner

En variant på barndomens kokostoppar. Fast i muffinsformar. Och med chokladsmak. Gott, saftigt och inte alltför sött. Dessutom snabblagat. Det går bra att göra dem i normalstora muffinsformar också, men då får man anpassa gräddningstiden.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g smält smör
  • 3,5 dl kokosflingor
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g riven eller finhackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig smet.
    2. Rör ner smör, kokosflingor, mjöl, bakpulver och choklad. Klicka ut i stora muffinsformar - de ska vara halvfulla. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben