Den här pajen har allt! Krämig, fruktig, knaprig och med en sötsyrlig hallonmaräng på toppen. Bäst är att fylla pajskalet med kokosfyllningen dagen innan, så är det bara att toppa med fruktsallad och maräng när gästerna är på plats.
Laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Pajbotten
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g smör, t ex mjölkfritt
3 msk vatten
Kokosfyllning
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 dl mjölk, t ex soja- eller mandelmjölk
1 burk kokosmjölk, á 400 ml
2 tsk vaniljsocker
Fruktsallad
200 g tärnad mango, fryst går bra
2 aprikoser eller nektariner
2 kiwi
1 äpple
1 lime, saften
Hallonmaräng
3 dl socker
½ citron, saften
1½ dl kikärtsspad (ca 1 burk kikärter á 400 g)
250 g hallon, frysta