Kokossnitt med choklad

Underbart goda kokoskakor, luktar så gott av kokos i hela köket när man bakar dom.

Ingredienser

  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/4 dl hjorthornsalt eller ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl strösocker
  • 125 g margarin eller smör
  • Garnering
  • mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Jag gör alltid kakdegar med elvisp. Så jag börjar med att röra margarin och socker, tillsätter resterande ingredienser, kör med elvispen ett tag.
    2. Dela degen i 3 delar (om den är lös använd lite mjöl eller stoppa in i kylen ett tag). Rulla ut varje del till fingertjocka längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 minuter, beroende på ugn. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i sneda bitar. Smält chokladen och ringla den sedan över kakorna när de har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Ketronya 18 mars 2008

    Kan man ersätta hjortronssaltet med något annat?

    Gunn57 20 mars 2008

    Hejsan Igår kväll baka jag Kokossnitt .Jättegoda Blir en ny sort på påskbordet Enkla & goda Tack MVH GunBrith

    Tova-Clara 27 mars 2008

    Dom har vi inte fått smaka sa Fanny!!

    Kicki8 5 april 2008

    Jättegott.Tack för ett bra recept. Älskar kokos men har bara kokostoppar och mjuka kakor i min receptsamling.

    Glitterfia 17 april 2008

    Jättegoda, snabbt och enkelt. Precis i min smak.

    Zuzzi 8 maj 2008

    Tack för ett superrecept... Verkligen snabbakade och riktigt spröda och goda... En klar favorit

    Heisjo 19 augusti 2010

    Ljuvligt gott!! Barnen fick själva banka ut små platta kakor av degen, de blev både krispiga, saftiga och supergoda. Dessutom kunde både 5 och 2åringen hjälpa till och det var pricken över i:et:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben