För er som gillar chokladbitar som co-co och bounty, ni kommer gilla detta!
Ingredienser
50 g smör eller margarin
½ dl vit sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
Glacering
175-200 g ljus blockchoklad
25 g kokosfett
Bakpapper
Instruktioner
Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt blandningen sjuda i 5 minuter.
Rör ner kokosen i blandningen och blanda väl. Slå upp smeten på bakpapper och forma till en kaka som är ca 1 ½ cm tjock.
Ställ den i kylen tills den kallnat och skär den sedan i avlånga munsbitar.
Smält chokladen och blanda den med kokosfettet. Ta kastrullen av värmen och ställ den lite på kant (t.ex. mot en skärbräda) så att chokladen samlas på ena sidan.
Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd dem runt (använd t.ex. två gafflar). Låt bitarna rinna av lite och lägg dem på ett nytt bakpapper tills chokladen stelnar.