kokosstänger med choklad

Serverar: 30 portioner

För er som gillar chokladbitar som co-co och bounty, ni kommer gilla detta!

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl vit sirap
  • ½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g kokosflingor
  • Glacering
  • 175-200 g ljus blockchoklad
  • 25 g kokosfett
  • Bakpapper
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt blandningen sjuda i 5 minuter.
    2. Rör ner kokosen i blandningen och blanda väl. Slå upp smeten på bakpapper och forma till en kaka som är ca 1 ½ cm tjock.
    3. Ställ den i kylen tills den kallnat och skär den sedan i avlånga munsbitar.
    4. Smält chokladen och blanda den med kokosfettet. Ta kastrullen av värmen och ställ den lite på kant (t.ex. mot en skärbräda) så att chokladen samlas på ena sidan.
    5. Doppa kokosbitarna i chokladen och vänd dem runt (använd t.ex. två gafflar). Låt bitarna rinna av lite och lägg dem på ett nytt bakpapper tills chokladen stelnar.
    6. Förvara kakorna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben